Alles over onze

Vaak worden nieuwe deelnemers doorverwezen naar Zorgstal Balans door iemand anders. In de meeste gevallen is dit een consulent van de gemeente, maar dit kan ook een school zijn of een andere zorgorganisatie. Op deze pagina is alle informatie te vinden die je als verwijzer nodig hebt.


Wij hebben op dit moment geen wachtlijst! Wij hebben per direct plek in de groepen op maandagochtend (volwassenen), woensdagmiddag (kinderen/jongeren), donderdagochtend (volwassenen) en zaterdag in de oneven weken (kinderen/jongeren). Voor de individuele begeleiding is het afhankelijk van de gewenste dag(en) en tijden of wij per direct plek hebben.

Doelgroep

Bij Zorgstal Balans zijn deelnemers van alle leeftijden en met allerlei verschillende soorten hulpvragen welkom. Omdat wij maatwerk bieden, is er veel mogelijk. Echter is Zorgstal Balans helaas niet passend voor:

  • Mensen met een fysieke beperking die afhankelijk zijn van een rolstoel en/of afhankelijk zijn van persoonlijke verzorging tijdens de begeleidingsmomenten.
  • Mensen die onveilig gedrag voor zichzelf of hun omgeving laten zien.
  • Mensen die afhankelijk zijn van alcohol en/of drugs.

Als je twijfelt of Zorgstal Balans bij jouw hulpvraag past, mag je altijd contact met ons opnemen om te overleggen of wij de gewenste begeleiding kunnen bieden.

Image Description

Werkwijze

De eerste stap richting een aanmelding bij Zorgstal Balans is om vrijblijvend langs te komen voor een rondleiding. Als de deelnemer hierna besluit om zich aan te melden, zal er een intakegesprek gepland worden. Tijdens dit intakegesprek willen wij de deelnemer graag beter leren kennen. We stellen bijvoorbeeld vragen over waar de deelnemer enthousiast van wordt, maar ook over mogelijke risico's waar wij rekening mee moeten houden. Aan de hand hiervan wordt bepaald of wij de ondersteuning kunnen bieden die de deelnemer nodig heeft. We maken ook meteen afspraken over de praktische zaken zoals de planning en het vervoer.

Als de deelnemer gestart is op de Zorgstal, volgt er eerst een kennismakingsperiode van maximaal 6 weken. We houden dan natuurlijk rekening met de hulpvraag van de deelnemer, maar werken nog niet gericht aan doelen. Na de kennismakingsperiode is er een evaluatiegesprek. We bespreken dan hoe de kennismakingsperiode is gegaan en stellen een begeleidingsplan met persoonlijke doelen op. Dit begeleidingsplan wordt vervolgens minimaal een keer per jaar geëvalueerd. Wij proberen hierbij rekening te houden met de datum waarop de indicatie afloopt.

Image Description

Financiering

De begeleiding vanuit Zorgstal Balans kan op verschillende manieren gefinancierd worden:

  • Zorg in Natura vanuit de Jeugdwet, WMO of WLZ.
  • PGB.
  • Onderaannemerschap.

Zorgstal Balans is lid van de Coöperatie Boer en Zorg. Hierdoor kunnen wij begeleiding bieden aan deelnemers uit bijna alle gemeenten in de omgeving. Voor vragen over de actuele tarieven kun je altijd contact met ons opnemen.

Image Description

Samenwerking

Bij Zorgstal Balans vinden we het fijn om samen te werken. Niet alleen met de deelnemer, maar ook met naastbetrokkenen, verwijzers en andere betrokken behandelaren of begeleiders. De deelnemer mag natuurlijk altijd een naastbetrokkene meenemen naar een intake- of evaluatiegesprek. Ook vinden we het fijn als de verwijzer hierbij aanwezig is. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat wij de deelnemer zo goed mogelijk kunnen begeleiden bij het werken aan zijn of haar persoonlijke doelen. Vanzelfsprekend hebben wij alleen contact met naastbetrokkenen of andere betrokken organisaties als de deelnemer hier toestemming voor geeft.

Ben je als verwijzer nieuwsgierig geworden naar ons? We ontvangen je graag voor een rondleiding en een kop koffie!

Image Description